Delivery Information

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
Γενικά

Γίνονται αποδεκτές παραγγελίες και εκτελούνται οι αποστολές των παραγγελιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Οι αποστολές πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.
Σε γενικές γραμμές, στο Velita.gr δύναται να αναγράφονται η διαθεσιμότητα των προϊόντων και οι χρόνοι παράδοσης αυτών. Αυτές οι πληροφορίες, όμως, είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν είναι δεσμευτικές για την Επιχείρηση.
Η Επιχείρησή μας δεσμεύεται να κάνει ότι είναι δυνατό για να τηρηθούν οι χρόνοι παράδοσης που αναφέρονται στην Ιστοσελίδα και, σε κάθε περίπτωση, να πραγματοποιήσει την παράδοση εντός μέγιστης προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, από την επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία μας διαβιβάσατε την παραγγελία σας
Η αποστολή των προϊόντων που έχετε παραγγείλει θα γίνει με τον τρόπο που επιλέξατε, μεταξύ εκείνων που διατίθενται και δημοσιεύονται στην Ιστοσελίδα κατά τη στιγμή της αποστολής της παραγγελίας. Αναλαμβάνετε την υποχρέωση να ελέγξετε χωρίς καθυστέρηση -και οπωσδήποτε όχι αργότερα από 3 (τρεις) ημέρες από την παραλαβή των προϊόντων-, αν η παράδοση είναι σωστή και περιλαμβάνει όλα και μόνο προϊόντα που αγοράστηκαν, και να ενημερώσετε την Επιχείρησή μας, εντός αυτής της προθεσμίας, για ενδεχόμενες ελλείψεις ή/και ελαττώματα στα προϊόντα που παραλάβατε ή οποιαδήποτε μη συμμόρφωση αυτών προς την παραγγελία, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στους παρόντες όρους. Σε περίπτωση που η συσκευασία ή το δέμα των προϊόντων που μας παραγγείλατε φθάσει στον προορισμό του με εμφανείς φθορές και/ή ζημίες, καλείστε να αρνηθείτε την παραλαβή από τον μεταφορέα/κούριερ ή να την αποδεχθείτε «με επιφύλαξη».
Αν λήξει η προθεσμία που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο χωρίς να διαμαρτυρηθείτε, θα θεωρηθεί ότι αποδεχθήκατε τα προϊόντα που σας παραδόθηκαν.

Παράδοση προϊόντων

Σε περίπτωση που η αγορά έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας για τη διασφάλιση του κατόχου αυτής, η παράδοση των προϊόντων γίνεται μόνο στον αγοραστή, ο οποίος θα πρέπει να παραλάβει την παραγγελία του αυτοπροσώπως επιδεικνύοντας την πρωτότυπη ταυτότητά ή το διαβατήριο του και την πιστωτική του κάρτα. Απαγορεύεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο εκτός κι αν ο αγοραστής εξουσιοδοτήσει κάποιο τρίτο πρόσωπο εγγράφως. Και στην περίπτωση της έγγραφης εξουσιοδότησης, ο εξουσιοδοτούμενος θα πρέπει να επιδείξει τα ως άνω έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση των προϊόντων που έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας.

Χρόνος παράδοσης

Η παράδοση γίνεται συνήθως εντός τριών εργάσιμων ημερών και πάντως το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον σας έχουμε ενημερώσει προηγουμένως, ο χρόνος παράδοσης δύναται να παραταθεί.
Για τους σκοπούς των παρόντων Όρων, η “παράδοση” θα θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί ή η παραγγελία θα θεωρείται ότι έχει παραδοθεί με την υπογραφή του αποδεικτικού παραλαβής των προϊόντων στη διεύθυνση παράδοσης που συμφωνήθηκε.
Εάν, μετά από δύο απόπειρες, δεν καταφέρουμε να σας παραδώσουμε τα προϊόντα θα αφήσουμε ένα σημείωμα. Σε περίπτωση διευκρινίσεων επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον ταχυμεταφορέα ώστε να επανακανονίσετε την παραλαβή του. Εάν δεν βρίσκεστε στο σημείο παράδοσης τη συμφωνημένη ώρα, παρακαλούμε επικοινωνήστε ξανά μαζί μας για να ορίσουμε εκ νέου την παράδοση κάποια άλλη ημέρα που να εξυπηρετεί αμοιβαίως και τις δύο πλευρές.

Καθυστέρηση της παραγγελίας

Η παραγγελία ενδέχεται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:
1. Το προϊόν έχει καθυστερήσει να σταλεί από τους προμηθευτές. Το είδος αυτό θα αποσταλεί στον πελάτη μετά την παραλαβή του από τους προμηθευτές μας. Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ρωτήσουμε εάν θέλετε να σας παραδοθεί η παραγγελία χωρίς αυτό το προϊόν ή να σας προταθεί κάποιο εναλλακτικό. 2. Το προϊόν έχει ήδη καταργηθεί και δεν είναι διαθέσιμο. Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας παράσχουμε κάποια εναλλακτική λύση. 3. Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και την παράδοση της παραγγελίας σας. Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε την ολοκλήρωση της παραγγελίας υπό αυτές τις συνθήκες. 4. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και μέσω email επικοινωνία μαζί σας (εάν π.χ. προκύψει κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν είναι ορθώς ενημερωμένα.
Σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης της παραγγελίας σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατό προς άμεση εξυπηρέτησή σας.

Τρόπος παράδοσης

Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών (courier).

Έξοδα αποστολής/Αντικαταβολής

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στο ποσό των 2,50€ για την Αττική και 4,00€ για την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ για παραγγελίες συνολικού κόστους άνω των 50€ η αποστολή είναι δωρεάν.
Για πληρωμή μέσω αντικαταβολής ισχύει επιπλέον χρέωση 2€ ανεξαρτήτως υπάρξεως δικαιώματος ή μη για δωρεάν μεταφορικά

Ταχυμεταφορείς

Η αποστολή και παράδοση των προϊόντων γίνεται από συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφορών, στην οποία η Επιχείρησή μας προωθεί τα προσωπικά στοιχεία σας, όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αποστολής, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτή η παράδοση και εκτέλεση των παραγγελιών.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Η επιχείρησή μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιλογή των προς διάθεση προϊόντων με βάση τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, την καταλληλότητά και την ασφάλεια αυτών. Εντούτοις, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε καμία εγγύηση σε ό,τι αφορά τα πωλούμενα προϊόντα για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό. Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, εφόσον παρέχονται, μόνο από τους κατασκευαστές και οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται σχετικά από τη συσκευασία του προϊόντος. Οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση γίνει από την Επιχείρησή μας σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνσή των πελατών μας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΩΝ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Γενικά

Σε κάθε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, είστε υποχρεωμένοι να παραδίδετε άθικτα και σε άριστη κατάσταση τα προϊόντα μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.
Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της επιχείρησης
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα με χρέωση της Επιχείρησής μας, στις ακόλουθες περιπτώσεις: 1. Εάν πρόκειται για την πρώτη αλλαγή που θα θελήσετε να κάνετε σχετικά με μία παραγγελία σας τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος που θα αλλαχτεί θα επιβαρύνουν την επιχείρηση. Τα παραπάνω υπό αρ. 1 ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για την περίπτωση που τα προϊόντα θα σταλούν από εσάς μέσω του συνεργαζόμενου ταχυμεταφορέα. 2. Εάν με δική μας υπαιτιότητα πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα (λάθος στη λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή του προϊόντος. Τα προϊόντα που επιστρέφονται θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Η συσκευασία του προϊόντος να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση. 3. Εάν με δική μας υπαιτιότητα πουλήθηκαν προϊόντα κακής ποιότητας (καταστράφηκαν κατά τη μεταφορά, με κακή συσκευασία κλπ). Στην περίπτωση αυτή, οφείλετε να μην αποδεχθείτε την παραλαβή του προϊόντος και να επικοινωνήσετε μαζί μας. Σε περίπτωση που αποδεχθείτε να παραλάβετε το προϊόν, ενδέχεται κατά την απόλυτη κρίση μας να μη δεχτούμε την όποια επιστροφή και συνεπώς δεν θα προβούμε σε αντικατάσταση. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν επιστρέψετε το προϊόν τότε, δε θα σας σταλεί νέο προϊόν και θα πρέπει να προβείτε σε νέα παραγγελία και αγορά. Το προϊόν θα πρέπει να επιστρέφεται στην κατάσταση που παραδόθηκε. Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις, το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής δεν δύναται να ξεπερνά τις δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής.

Επιστροφές των προϊόντων με χρέωση του πελάτη

Ως καταναλωτές διατηρείτε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς υποχρέωση ανακοίνωσης του λόγου για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Στην περίπτωση αυτή, το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων επιβαρύνεστε εσείς. Οι επιστροφές θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους. Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει σε 14 ημερολογιακές ημέρες, από την ημέρα κατά την οποία, εσείς ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν (διαφορετικό από τον μεταφορέα): αποκτά τη φυσική κατοχή των αγαθών ή του τελευταίου αγαθού, (σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων με μια παραγγελία και παραδιδόμενων χωριστά), ή αποκτά τη φυσική κατοχή της τελευταίας παρτίδας ή του τελευταίου τεμαχίου (σε περίπτωση παράδοσης αγαθού αποτελούμενου από πολλές παρτίδες ή πολλά τεμάχια.)
Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε την Επιχείρηση για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ με την αποστολή επιστολής ή Mail). Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το σχετικό έντυπο υπαναχώρησης που θα βρείτε στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και να το αποστείλετε στην Επιχείρηση εντός της ως άνω προθεσμίας. Εάν αποστείλετε ηλεκτρονικώς τη δήλωσή σας για υπαναχώρηση, θα σας διαβιβάσουμε πάνω σε σταθερό μέσο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) επιβεβαίωση λήψης της υπαναχώρησής σας.
Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωση περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας, πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Σε περίπτωση υπαναχώρησης οφείλετε να στείλετε πίσω στην Επιχείρηση τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα προϊόντα πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνθείτε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των προϊόντων. Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, μπορείτε να επιλέξετε επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχεί στα προϊόντα που παραγγείλατε, συμπεριλαμβανομένου του κόστους παράδοσης αυτών θα ολοκληρωθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που η Επιχείρηση θα πληροφορηθεί την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε. Η Επιχείρηση δικαιούται να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου ο πελάτης παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Η Επιχείρηση θα εκτελέσει την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που ο πελάτης χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο πελάτης έχει συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθείτε έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων. Η επιστροφή μπορεί να γίνει και με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του πελάτη, τον οποίο θα γνωστοποιήσει στο Velita.gr έγκαιρα και εγγράφως.
Ο πελάτης φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών. Τον κίνδυνο βλάβης ή απώλειας των προϊόντων μέχρι τη φυσική τους κατοχή από τον καταναλωτή ή τρίτο που έχει ορίσει ο καταναλωτής, φέρει η Επιχείρηση με εξαίρεση των περίπτωση που ο μεταφορέας έχει ενταλθεί από τον καταναλωτή, οπότε στην περίπτωση αυτή ο κίνδυνος μετατίθεται στον καταναλωτή άμα τη παραδόση στο μεταφορέα. Υπενθυμίζεται η ύπαρξη ευθύνης του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα.

Αλλαγή προϊόντων

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε κάποιο προϊόν που αγοράσατε και παραλάβατε με κάποιο άλλο διαθέσιμο προϊόν ίσης αξίας θα πρέπει να επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα στο Νέο Κόσμο οδός Ρουμπέση αριθμ. 69 με την απόδειξή σας και το απόκομμα πιστωτικής κάρτας (σε περίπτωση που έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα), μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210 9020500 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Velita.gr. Σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να επιστρέψετε μόνοι σας το προϊόν που έχετε αγοράσει με υπηρεσία παράδοσης, η συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφοράς μπορεί να το επιστρέψει για εσάς με μία επιπλέον χρέωση (4 ευρώ). Το κόστος επιστροφής του αναλαμβάνει η Επιχείρηση μόνο εφόσον πρόκειται για την πρώτη αλλαγή κάθε παραγγελίας και σύμφωνα με όσα αναφέρονται ανωτέρω στην παράγραφο «Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της επιχείρησης». Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε υπεύθυνοι για το κόστος επιστροφής του προϊόντος εκτός αν το προϊόν εμπίπτει σε θέματα εγγύησης λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος. Το προϊόν που θέλετε να επιστρέψετε θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, σε κλειστή συσκευασία, ακέραιο, πλήρες, με όλα τα μέρη και εξαρτήματα (συμπεριλαμβανομένων αναλλοίωτων ετικετών και οδηγιών/ σημειώσεων/ εγχειριδίων που παρέχονται, την αρχική συσκευασία και τη συσκευασία και το πρωτότυπο πιστοποιητικό εγγύησης). Σε περίπτωση που ανοίξετε τη συσκευασία του προϊόντος, θα πρέπει να φροντίσετε να το επιστρέψετε σε άψογη κατάσταση, μαζί με όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται. Συμφωνείτε να φροντίζετε την κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων από τη στιγμή που παραδοθούν σε εσάς μέχρι τη στιγμή που τα παραδώσετε στο φυσικό μας κατάστημα ή στη συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφοράς. Σε περίπτωση που δεν επιστραφεί το προϊόν εντός 14 ημερών, τότε η Επιχείρηση δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάστασή του. Τα προϊόντα που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο δεν αντικαθίστανται.

Εξαιρέσεις απο το δικαίωμα υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων (π.χ. ενδύματα, υποδήματα, που κατασκευάζονται μετά από παραγγελία του πελάτη) β) στην προμήθεια αγαθών, τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα.
γ) στην προμήθεια σφραγισμένων αγαθών, τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοσή τους (π.χ. αρώματα, καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, βρεφικά είδη και είδη για μητέρες όπως αποστειρωτές, παρασκευαστές φαγητού, οδοντόβουρτσες, πιπίλες, μπιμπερό, θερμός, θήλαστρα, σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος κλπ). δ) στα εσώρουχα και μαγιό για λόγους προστασίας της υγείας και για λόγους υγιεινής.